Pin It

Ο έκτος δίσκος του Alice Cooper group με τίτλο Billion Dollar Babies, ήταν ο πιο επιτυχημένος και πιο φιλόδοξος.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε τρία διαφορετικά στούντιο κατά τη διάρκεια έξι μηνών και ενώ η μπάντα περιόδευε. Ένα απο τα στούντιο που χρησιμοποιήθηκαν ήταν αυτό που στεγαζόταν μέσα στο Galesi Estate, στο Greenwich του Connecticut, τη βίλα με το τεράστιο κτήμα που ανήκε στη μπάντα. Αναλαμβάνοντας και πάλι την παραγωγή ο σπουδαίος Bob Ezrin είχε τοποθετήσει μικρόφωνα σε διάφορα σημεία της βίλας έτσι ώστε να πετύχει συγκεκριμένους ήχους και φυσική ηχώ. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που το original Alice Cooper group θα συνεργαζόταν με τον Bob Ezrin.

Μετά την ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία που έκαναν τα τρία προηγούμενα άλμπουμ, το Billion Dollar Babies ήρθε για να ανεβάσει το Alice Cooper Group στην κορυφή του κόσμου. Ο δίσκος πήγε αμέσως στο νούμερο 1 στο Αμερικάνικο Billboard και τα Αγγλικά charts, ενώ στον Καναδά και τη Γερμανία έφτασε στην δεύτερη και ένατη θέση αντίστοιχα. Στον Καναδά και την Αυστραλία το Billion Dollar Babies έγινε χρυσό, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε πλατινένιο ξεπερνώντας το 1.000.000 πωλήσεις μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του.

Ο τίτλος του άλμπουμ προήλθε απο το γεγονός ότι τα μέλη της μπάντας δεν μπορούσαν να πιστέψουν το μέγεθος της επιτυχίας τους. Σε συνέντευξη εκείνης της εποχής ο Alice είχε πεί: "Πως γίνεται να είμαστε η νούμερο ένα μπάντα στον κόσμο, εμείς που δύο χρόνια πριν ζούσαμε σε ένα υπόγειο και τώρα εκατομμύρια οπαδοί ξοδεύουν όλα αυτά τα λεφτά σε εμάς."

Το άλμπουμ ανοίγει με το Hello Hooray που είχε γραφτεί απο τον Καναδό Rolf Kempf και είχε ηχογραφηθεί αρχικά απο την Judy Collins. Το τρίτο τραγούδι "Elected" προήλθε απο την τροποποίηση που έγινε στο κομμάτι "Reflected" απο το Pretties For You και κυκλοφόρησε ως single λίγους μήνες νωρίτερα έτσι ώστε να συμπέσει με τις προεδρικές εκλογές του 1972. Το Unfinished Sweet πραγματεύεται έναν απο τους μεγαλύτερους φόβους που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι και αυτός είναι η επίσκεψη στον οδοντίατρο. Για το αντίστοιχο θεατρικό του show είχε επιστρατεφθεί ο διάσημος ταχυδακτυλουργός James Randi ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του οδοντιάτρου που θα βασάνιζε τον Alice. Ο ίδιος ανέλαβε επίσης την κατασκευή του πιο εντυπωσιακού και χαρακτηριστικού στοιχείου που είχε ποτε το show του Alice Cooper, της λαιμητόμου, αλλά και τον ρόλο του δήμιου που θα αποκεφάλιζε τον Alice και θα περιφέρει το κομμένο κεφάλι του επιδεικτικά πάνω στη σκηνή. Το ομώνυμο κομμάτι Billion Dollar Babies περιλαμβάνει επίσης τον Donovan στα φωνητικά ο οποίος το περιγράφει σαν ένα κομμάτι με θέμα ιστορίας τρόμου.

Το "Billion Dollar Babies" ήταν επίσης το άλμπουμ όπου άρχισαν να εμφανίζονται ρωγμές στο μέχρι τότε ενωμένο συγκρότημα. Ο Glen Buxton άρχισε να έχει προβλήματα υγείας, που οφείλονταν κυρίως στις έντονες καταχρήσεις. Μετά την ευρωπαϊκή περιοδεία στα τέλη του 1972 και κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του Λονδίνου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με παγκρεατίτιδα. Ταξίδεψε στην οικογένεια του στο Φοίνιξ και έφτασε στο νοσοκομείο του Maryvale για να ανακαλύψει ότι το πάγκρεάς του καταστράφηκε μετά από χρόνια κατάχρησης αλκοόλ. Προειδοποιήθηκε να σταματήσει να πίνει έτσι ώστε να αποφύγει τις συνέπειες. Μετά απο το περιστατικό ο Glen ανάρρωσε, αλλά οι φίλοι και τα υπόλοιπα μέλη είπαν ότι η μπάντα δεν ήταν ποτέ η ίδια. Ο Alice είχε επίσης τα δικά του προβλήματα με το αλκοόλ, αλλά θα περνούσαν μερικά ακόμη χρόνια προτού τα προβλήματα να χτυπήσουν και τη δική του πόρτα. Έτσι λοιπόν, τέσσερις ακόμα κιθαρίστες προσκλήθηκαν για να βοηθήσουν στην ηχογράφηση του Billion Dollar Babies αντικαθιστώντας τον Glen και αυτοί ήταν ο Dick Wagner, ο Steve Hunter, ο Mick Mashbir αλλά και ο Marc Bolan των T. Rex.

Τέλος, όταν ο Alice ακολούθησε solo καριέρα, ο Michael, ο Dennis και ο Neal μαζί με τους Bob Dolin και τον Mike Marconi, δημιούργησαν τη δική τους μπάντα που είχε το όνομα "Billion Dollar Babies".

Tracklisting
Hello Hooray
Raped and Freezin'
Elected
Billion Dollar Babies
Unfinished Sweet
No More Mr. Nice Guy
Generation Landslide
Sick Things
Mary-Ann
I Love The Dead

e-max.it: your social media marketing partner
facebook_page_plugin