Pin It

Πρόκειται για ένα δίσκο που οι fans λατρεύουν να μισούν και κανένας δεν γνωρίζει πραγματικά γιατί.

Βρισκόμαστε στο 1977, η disco έχει ανέβει στην κορυφή και το αλκοόλ έχει μπεί για τα καλά στη ζωή του Alice. Η μπάντα που πλαισιώνει τον Alice απαρτίζεται στην πλειοψηφία της απο τους ίδιους σπουδαίους μουσικούς που συμμετείχαν στα δύο προηγούμενα προσωπικά albums του. Dick Wagner - κιθάρα, Steve Hunter - κιθάρα, Bob Babbitt - μπάσο, Allan Schwartzberg - τύμπανα με ειδικές συμμετοχές απο τους: Prakash John - μπάσο, Tony Levin - μπάσο, Jim Gordon - τύμπανα, Jimmy Maelen - κρουστά, Al MacMillan - πιάνο, Josef Chirowski - πλήκτρα, Bob Ezrin - πλήκτρα.

Μουσικά ο δίσκος ξεκινάει με τυπικά ρόκ κομμάτια όπως το It's Hot Tonight, το ομώνυμο Lace And Whiskey και το Road Rats. Η συνέχεια όμως μας φέρνει κομμάτια που κινούνται σε ύφος country rock boogie με στοιχεία disco όπως τα Ubangi Stomp και (No More) Love At Your Convenience. Υπάρχουν και ορισμένα τραγούδια όπως το You And Me και King Of The Silver Screen, που χωρίς να είναι τα απόλυτα classics, κάνουν τον δίσκο να ακούγεται πολύ ευχάριστα. Χαριτολογώντας σε συνεντεύξεις ο ίδιος ο Alice έχει παραδεχθεί ότι ένα πράγμα για το οποίο έχει μετανιώσει είναι το (No More) Love At Your Convenience και το αντίστοιχο video clip. Παρά το κάπως χλιαρό περιεχόμενό του, ο δίσκος πήγε καλά στις πωλήσεις και το single "You And Me" έφτασε στο #44 των Billboard charts. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι ο Frank Sinatra τραγούδησε το You And Me σε συναυλία του στο Hollywood Bowl.

Μετά το Alice Cooper Goes To Hell του οποίου η ιστορία ακολούθησε τα χνάρια του Welcome To My Nightmare με τις περιπέτειες και τους εφιάλτες του Steven, ο Alice πάντα σε συνεργασία με τον Bob Ezrin δημιουργούν μία νέα περσόνα γύρω απο την οποία θα στηθεί το concept του Lace And Whiskey. Έτσι λοιπόν στο νέο δίσκο συναντούμε τον Inspector Maurice Escargot που ξεπηδάει μέσα από αστυνομικές ταινίες της δεκαετίας του '40 και του '50. Εξάλλου ο Alice ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για αυτές τις ταινίες. Ο χαρακτήρας θα συνδίαζε στοιχεία γέλιου, κάτι σαν τον Inspector Clouseau, προσθέτοντας στο show το κωμικό στοιχείο. Στο show της περιοδείας του 1977 δυστυχώς δεν μπορέσαμε να δούμε ιδιαίτερα το νέο χαρακτήρα, αφού ο Alice εμφανιζόταν ως επί το πλείστον με το κλασσικό look και make up. Ως inspector Maurice Escargot εμφανίστηκε για λίγο μόνο στη μέση του show, πριν αλλάξει ξανά στο συνηθισμένο του look. Η περιοδεία συνεχίστηκε το 1978 όταν πλέον ο Alice ήταν καθαρός μετά την αποτοξίνωση από το αλκοόλ, αλλά το show παρέμεινε το ίδιο. Το μοναδικό γνωστό video που υπάρχει από την περιοδεία αυτή για κάποιον που θέλει να δει, είναι το Alice Cooper And Friends, που δείχνει μόνο μερικά αποσπάσματα γύρω στα 25 λεπτά. Βιντεοσκοπήθηκε στις 19 Ιουνίου 1977 στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια, αλλά δυστυχώς δεν βλέπεται καθόλου ευχάριστα λόγω του ότι ο Alice είναι σε πραγματικά άθλια κατάσταση εξ'αιτίας του αλκοόλ και σε αρκετές στιγμές παραπατάει πάνω στη σκηνή.

Λίγο η κακή κατάσταση της υγείας του Alice εκείνη την εποχή, λίγο η στροφή σε ένα διαφορετικό ήχο, άφησαν μια όχι και τόσο καλή γεύση απο το Lace And Whiskey. Όπως πάντα βέβαια σε κάθε δίσκο του Alice υπάρχουν κάποιες πολύ καλές στιγμές.

e-max.it: your social media marketing partner
facebook_page_plugin