Pin It

Το κύκνειο άσμα του Original Alice Cooper Group κυκλοφόρησε σαν σήμερα στις 20 Νοεμβρίου 1973.

Μόλις τέσσερα χρόνια είχαν περάσει απο την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου της μπάντας που σόκαρε όσο καμία μέχρι τότε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, οι Alice Cooper κυκλοφόρησαν τον ένα χρυσό δίσκο μετά τον άλλο, γνώρισαν τεράστια εμπορική επιτυχία κατακτώντας την κορυφή και δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να περιοδεύουν και να παρουσιάζουν το τρελό τους show. Όπως οι ίδιοι έχουν πεί πολλές φορές σε συνεντεύξεις, η κούραση που ακολούθησε τις συνεχείς περιοδείες ήταν πολύ μεγάλη. Η μπάντα δεν σταματούσε να μπαινοβγαίνει στο studio και να γράφει δίσκους.

Έτσι λοιπόν μόλις λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του θρυλικού Billion Dollar Babies, οι Alice Cooper κυκλοφορούν το Muscle Of Love. Τα τραγούδια είναι λιγότερο "γυαλισμένα" καθώς ήταν η πρώτη φορά μετά απο πολύ καιρό που την παραγωγή δεν ανέλαβε ο Bob Ezrin. Την ευθύνη για την απόφαση αυτή φέρει κατα κύριο λόγο ο Michael Bruce, αλλά και οι υπόλοιποι που ήθελαν να ακολουθήσουν μια διαφορετική κατεύθυνση. Ο δίσκος και πάλι έκανε επιτυχία αλλά σίγουρα όχι αυτή που είχαν σημειώσει ειδικά οι δύο προηγούμενοι. Στις ηχογραφήσεις ήρθε να συνεισφέρει και η Liza Minelli που τραγουδάει δεύτερα φωνητικά στο "Teenage Lament '74. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε οτι οι Alice Cooper όντας μεγάλοι fans του James Bond, έγραψαν το κομμάτι "The Man With The Golden Gun" για να γίνει το soundtrack της ομώνυμης ταινίας του πράκτορα 007, αλλά οι φήμες λένε ότι καθυστέρησαν να το στείλουν και έτσι οι παραγωγοί της ταινίας επέλεξαν κάποιο άλλο.

Τέλος να επισημάνουμε ότι η χημεία της μπάντας σε αυτό το σημείο είχε αρχίσει να χάνεται για δύο λόγους. Απο τη μία ο Alice ήθελε να συνεχίσουν να δίνουν έμφαση στα θεατρικά κατά τη διάρκεια της συναυλίας, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που είχαν βαρεθεί και προτιμούσαν να επικεντρωθούν στη μουσική. Απο την άλλη, οι καταχρήσεις είχαν οδηγήσει τον Glen Buxton σε πολύ άσχημη σωματική κατάσταση, μην μπορώντας να παίξει κιθάρα στις συναυλίες και απλώς στεκόταν υποδυόμενος ότι παίζει, ενώ στην πραγματικότητα αυτός που έπαιζε χωρίς να φαίνεται ήταν ο Mick Mashbir. Τον Απρίλιο του 1974 η μπάντα έπαιξε τις τελευταίες συναυλίες της στη Βραζιλία και το show στο Sao Paolo μπαίνει στο ρεκόρ Guiness για το event με τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου σε κλειστό χώρο που έφτασε τις 148.000.

Μετά το Muscle Of Love οι δρόμοι των μελών της μπάντας χωρίζουν. Ο Michael Bruce, Dennis Dunaway και Neal Smith δημιουργούν τη μπάντα Billion Dollar Babies σημειώνοντας μια σχετική επιτυχία, ενώ ο Alice Cooper ακολουθει solo καριέρα κυκλοφορόντας το Welcome To My Nightmare. Αυτά που ακολούθησαν είναι γνωστά σε όλους.

1. Big Apple Dreamin' (Hippo)
2. Never Been Sold Before
3. Hard Hearted Alice
4. Crazy Little Child
5. Working Up a Sweat
6. Muscle of Love
7. Man with the Golden Gun
8. Teenage Lament '74
9. Woman Machine

e-max.it: your social media marketing partner
facebook_page_plugin