Pin It

Ο τελευταίος δίσκος που κυκλοφόρησε ο Alice μέσω της Epic Records, έμελλε να είναι και ένας απο τους καλύτερους της καριέρας του.

Ήδη παρατηρώντας το εκπληκτικό εξώφυλλο, ο ακροατής προετοιμάζεται για κάτι πολύ ιδιαίτερο και πραγματικά To The Last Temptation είναι ακριβώς αυτό, ένας ξεχωριστός δίσκος.

Μετά τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες των albums Trash και Hey Stoopid, στα οποία album εμφανίστηκε μεγάλος αριθμός guest καλλιτεχνών, ο Alice αποφασίζει να δουλέψει πάνω σε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά. Γράφει ένα ατόφιο rock δίσκο, που αν ακούσεις με τη σειρά τα τραγούδια του, σχηματίζεται μια ιστορία. Μετά απο σχεδόν 2 δεκαετίες έχουμε την επιστροφή του Steven ως κεντρικό ήρωα της ιστορίας ενός ολόκληρου δίσκου.

Αυτή τη φορά το concept του δίσκου δεν σχετίζεται με κάποιον απο τους εφιάλτες του ήρωά μας, αλλά μια ιστορία που προέρχεται απο την πραγματικότητα. Ο Steven είναι ένας έφηβος όπου μια μέρα σαν όλες τις άλλες επιστρέφει στο σπίτι απο το σχολείο. Στη διαδρομή βλέπει ένα θέατρο που εμφανίστηκε απο το πουθενά μέσα σε μία νύχτα. Η ιστορία λέει ότι ο Steven δελεάζεται απο τον άρχοντα του μυστηριώδους θεάτρου (τον showman), ο οποίος τον ξεναγεί και τον γνωρίζει στους υπόλοιπους χαρακτήρες που μπήκαν και αυτοί εκεί και μένουν πλέον μόνιμα.

Ο δίσκος πραγματεύεται έντονα θρησκευτικά θέματα και η ιστορία είναι ξεκάθαρα ένας παραλληλισμός της αιώνιας μάχης του καλού ενάντια στο κακό. Ο Steven θα μπορούσε να είναι ο καθένας απο εμάς και ο Showman είναι ο διάβολος που θα του υποσχεθεί όσα θα επιθυμούσε στη ζωή, με αντάλλαγμα την ψυχή του.

Ο Alice Cooper έγραψε τα δέκα τραγούδια του δίσκου, ενώ για τη δημιουργία της ιστορίας προσκάλεσε τον γνωστό Comic master Neil Gaiman. Μαζί δούλεψαν στο να μεταφέρουν την ιστορία του The Last Temptation σε comic book. Έτσι λοιπόν ο ακροατής μπορεί να διαβάσει την ιστορία του δίσκου σε comic, και να δεί τον Steven και τους υπόλοιπους ήρωες να ζωντανεύουν. Ο δίσκος κυκλοφόρησε περιλαμβάνοντας το πρώτο απο τα τρία τεύχη της ιστορίας με τα υπόλοιπα δύο να κυκλοφορούν ξεχωριστά.

H μπάντα που ηχογράφησε το δίσκο αποτελείται κατά κύριο λόγο απο τους μουσικούς που συμμετείχαν στην περιοδεία του Hey Stoopid. Stef Burns - κιθάρα, Greg Smith - μπάσο, Derek Sherinian πλήκτρα, David Uosikkinen - τύμπανα. Special guest στο δίσκο είναι ο Chris Cornell των Soundgarden που κάνει δεύτερα φωνητικά στο Stolen Prayer και το Unholy War. Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του The Last Temptation είναι το γεγονός ότι εργάστηκαν τέσσερις διαφορετικοί παραγωγοί (Andy Wallace, Don Flemmin, Duane Baron και John Purdell) με τον καθένα να αναλαμβάνει διαφορετικά τραγούδια. Παρ'όλα αυτά όμως το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και τα τραγούδια έχουν συνοχή μεταξύ τούς.

Μουσικά το The Last Temptation είναι πολύ διαφορετικό απο τους δύο προηγούμενους δίσκους και αν και θα μπορούσε κάποιος να πεί πώς είναι πιο ποιοτικό, σίγουρα ήταν το λιγότερο εμπορικό. Η κυκλοφορία του καθυστέρησε γύρω στους 18 μήνες σε σχέση με την ημερομηνία που αρχικά είχε ανακοινωθεί και όταν τελικά κυκλοφόρησε, διάφορα προβλήματα με τη δισκογραφική εταιρεία εμπόδισαν τον Alice να κάνει μια περιοδεία όπως εκείνος θα ήθελε για την υποστήριξη του The Last Temptation. Τελικά έπρεπε να περιμένουμε γύρω στα τρία χρόνια για να δούμε τον Alice Cooper σε περιοδεία, με το show να έχει φτιαχτεί γύρω απο το story του The Last Temptation και τον showman πάνω στη σκηνή να προσπαθεί να μας δελεάσει με πειρασμούς.

Το The Last Temptation είναι ένας φοβερός δίσκος με πολύ δυνατά κομμάτια, είτε τα δούμε καθαρά μουσικά, είτε προσέξουμε το storyline που σχηματίζει αυτή την καταπληκτική ιστορία του Steven. Όσο για το αντίστοιχο comic book, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το αναζητήσετε και όταν το διαβάσετε θα δείτε ότι θα ξεδιπλώσει μπροστά σας τους ήρωες και θα τους δώσει σάρκα και οστά.

 The Last Temptation trivia facts:

- Ο Bob Ezrin και ο Dick Wagner συμμετείχαν στο γράψιμο του δίσκου ενώ βρισκόταν ακόμα σε αρχικό στάδιο. Τελικά κανένα απο τα κομμάτια του δίσκου δεν φέρει την υπογραφή τους.
- Κάποιοι τίτλοι κομματιών που γράφτηκαν αλλά έμειναν σε demo μορφή είναι τα: 'Invisible Strings', 'Blood Brother' (Το οποίο ίσως είναι το 'Bad Place Alone'), 'I Dare You', 'Best Friend' και 'Born Guilty'. Κανένα απο αυτά τα κομμάτια δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

The Last Temptation Song list
Sideshow
Nothing's Free
Lost In America
Bad Place Alone
You're My Temptation
Stolen Prayer
Unholy War
Lullaby
It's Me
Cleansed By Fire

 

e-max.it: your social media marketing partner
facebook_page_plugin