Pin It


Στα πλαίσια της παγκόσμιας "Trashes The World" περιοδείας, την Πέμπτη 19 Ιουλίου 1990 ο Alice Cooper έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δίνει μια μοναδική συναυλία στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Το Trash είχε κυκλοφορήσει ήδη ένα χρονό πριν και η τεράστια επιτυχία του, έδωσε φοβερή δημοσιότητα στον Alice. Οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί έπαιζαν ασταμάτητα Alice Cooper και η συγκεκριμένη συναυλία δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει το γεγονός της χρονιάς. Την μπάντα πλαισιώνουν οι: Al Pitrelli και Pete Friesen στις κιθάρες, Tommy T-Bone Caradonna στο μπάσο, Derek Sherinian στα πλήκτρα και Eric Singer στα τύμπανα. Ακολουθούν παρακάτω λίγα λόγια απο μέλη του Ελληνικού Fan Club του Alice Cooper που βρέθηκαν στη συναυλία το 1990.

Σπύρος Σπυρόπουλος: Ήταν 19 Ιουλίου 1990 όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για συναυλία ο Alice για να παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ TRASH. Θυμάμαι το δέος που είχα στην πρώτη γραμμή από νωρίς το απόγευμα που είχα πάει. Τον περίμενα σαν τον Μεσσία να πει τον ύμνο "Poison", μόλις βγήκε από τον κάδο με την ονομασία "TRASH "σαστίσαμε όλοι, με τα καρφιά στο δερμάτινο με αλυσίδες παντού."

Κατερίνα Κατσούλη: " Όταν έμαθα οτι θα έρθει Αθήνα νόμιζα οτι ήταν αστείο!! Πήρα απο τους πρώτους εισιτήριο και έφυγα απο Λουτράκι για να έρθω να τον δω. Γινόταν ο κακός χαμός απο κόσμο! Ο Alice Cooper ΥΠΕΡΟΧΟΣ, έκλαιγα σε ολη την διάρκεια της συναυλίας! Ηταν απίστευτος! Μετα την συναυλία είπαν στις ειδήσεις οτι υπήρχαν μικροεπεισόδια στη Λεωφόρο! Αξέχαστη εμπειρία!!!"

Απόστολος Παπαγεωργίου: "Μια φορά και ένα καλοκαίρι που δεν θα ξεχάσω ποτέ, συνάντησα για πρώτη φορά αυτό που και πάλι δε θα ξεχάσω ποτέ γιατί μιλάω για ένα φαινόμενο σπάνιο και μοναδικό. Μόλις βρέθηκα στο κατάμεστο γήπεδο, σε εκείνη την απίστευτη συναυλία, παράσταση, μαγεία και λίγα λέω, σε απόσταση κοντινή, αναπνοής θα έλεγα, την άκουσα! Απο τότε και για πάντα μόνο το δικό του δηλητήριο παίρνω και απο τότε και για πάντα όσοι με γνωρίζουν, μαθαίνουν και το φαινόμενο Alice. Συναυλία στην καρδιά του καλοκαιριού. Απο τις πρώτες συναυλίες της ζωής μου. Χαρά και λαχτάρα, μουσική και θέαμα και έξαψη και συγκίνηση και ένας μαγικός συντονιστής των αισθήσεων: ο Alice επί σκηνής, Αξέχαστος."

Αντώνης Παπαδόπουλος: "Τετάρτη 18 Ιουλίου 1990, αραχτός στην παραλία και νευρικά να χτυπάω τα χέρια μου και να κουνάω τα πόδια μου. Έχει μείνει μόνο μία μέρα, μία μέρα μόνο. Και πώς θα περάσει αυτή η μέρα;
Πέμπτη 19 Ιουλίου 1990. Ναι, ξημερώνει αυτή η μέρα που τόσο και τόσο περίμενα. Ετοιμάζομαι να “διακόψω” προσωρινά τις διακοπές μου και να επιστρέψω στο καμίνι της Αθήνας για μία και μόνο μέρα, για ένα και μόνο βράδυ. Περνάω από το σπίτι μου, ετοιμάζομαι, ρίχνω και ένα βάψιμο στα μάτια, περνάω από τον κολλητό μου τον παίρνω και την κάνουμε για τη Λεωφόρο. Ο ήλιος ακόμα καίει, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μας απασχολεί καθόλου.
Φτάνουμε στη Λεωφόρο και μπαίνουμε κατευθείαν στον αγωνιστικό χώρο για να πιάσουμε μία καλή θέση όσο πιο μπροστά γίνεται. Βλέπεις κάποιοι άλλοι, κυρίως πιτσιρίκια 16χρονα, είχαν πιάσει καλύτερες θέσεις. Η ώρα περνάει, ο ήλιος πέφτει, τα φώτα ανάβουν, το γήπεδο γεμίζει σιγά σιγά και μόλις όλα είναι έτοιμα, αρχίζει η μουσική, η μπάντα παίζει το hello hooray, ο χρόνος γυρνάει 16 χρόνια πίσω όταν 9 χρονών άκουγα το κορυφαίο album Billion dollar babies και στα καπάκια το trash και μέσα από ένα μεγάλο σκουπιδοτενεκέ βγαίνει ο Alice Cooper. Η τρίχα κάγκελο, έχω κοκαλώσει και προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει και πού βρίσκομαι. Μέχρι να συνέρθω, είχε ήδη παίξει το Billion dollar babies και το Eighteen. Από εκεί και πέρα, κάθε τραγούδι ήταν και μία μικρή γιορτή. Μετά τον ύμνο School’s out, βγαίνει για encore με το Under my wheels και μας αποτελειώνει. Πρώτη φορά έβλεπα ζωντανά το ίνδαλμα μου. Ήταν μία αξέχαστη βραδιά. Ακολούθησαν και άλλες παρόμοιες βραδιές. Αλλά σαν την πρώτη…..δεν έχει."

 

Setlist:
Hello Hooray (Intro)
Trash
Billion Dollar Babies
I'm Eighteen
I'm Your Gun
Desperado
House of Fire
No More Mr. Nice Guy
This Maniac's In Love With You
Steven
Welcome to My Nightmare
Ballad of Dwight Fry
Gutter Cat vs. the Jets
Street Fight
Only Women Bleed
I Love the Dead
Guitar Solo
Poison
Spark in the Dark
Only My Heart Talkin'
Drum Solo
Bed of Nails
School's Out
Encore:
Under My Wheels

e-max.it: your social media marketing partner
facebook_page_plugin